Η τέλεια λίστα γάμου είναι αυτή που εκπροσωπεί πλήρως τις επιθυμίες του ζευγαριού για τη νέα τους ζωή μαζί, με δώρα που το ζευγάρι θέλει πραγματικά. Υπάρχουν όμως και μερικές συμβουλές που θα σας καθοδηγήσουν για να βεβαιωθείτε ότι η δική σας λίστα γάμου σας θα είναι και πλήρης:

1. Ζητήστε δώρα για το μελλοντικό σας σπίτι

Αν ζείτε σε διαμέρισμα ή νοικιάζετε το πρώτο σας σπίτι, μπορεί να σας φαίνεται περίεργη η ανάγκη για μία μεγάλη τραπεζαρία 12 θέσεων ή για μία ακριβή κουζινομηχανή-πολυμίξερ. Όμως, μπορείτε να λάβετε από τώρα υπόψη ότι κάποια μέρα μπορεί να έχετε περισσότερο χώρο για ψυχαγωγία αλλά και περισσότερους χώρους αποθήκευσης. Αν και μερικές από τις επιθυμίες σας μπορεί να φαίνονται υπερβολικές τώρα, τέτοιου είδους δώρα από τους καλεσμένους σας μπορεί να γίνουν τα θεμέλια του μελλοντικού σπιτιού σας, σε πέντε, δέκα ή και είκοσι χρόνια από τώρα.

2. Επιλέξτε δώρα από όλα τα εύρη τιμών

Για κάθε ακριβό δώρο που ζητάτε από τους καλεσμένους σας (όπως π.χ. μία τραπεζαρία ή ένα ηχοσύστημα), προσθέστε στην online λίστα γάμου σας στο Cordella και μερικά πιο οικονομικά δώρα, όπως ένα γάντι φούρνου ή πετσέτες μπάνιου. Δώστε στους καλεσμένους σας την ευκαιρία να επιλέξουν δώρα από διαφορετικά εύρη τιμών, ώστε όλοι να σας κάνουν δώρο κάτι που θα σας αρέσει, ανεξάρτητα από το budget τους. Κατά πάσα πιθανότητα, χρειάζεστε αυτά τα μικρότερα αντικείμενα όσο και τα μεγαλύτερα, και μην ξεχνάτε… περισσότερα δώρα για να ανοίξετε σημαίνει περισσότερη διασκέδαση!

3. Βρείτε ευκαιρίες για να αναβαθμίσετε το σπίτι σας

Πολλά από τα είδη που θα βάλετε στην λίστα γάμου σας μπορεί να είναι πράγματα που έχετε ήδη στο σπίτι, όπως τα σκεύη μαγειρικής ή τα μίξερ. Αλλά αν αυτά που έχετε ήδη δεν είναι εξαιρετικής ποιότητας (ή ήταν τα παλιά της μαμάς), αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα αναβαθμίσετε. Αποσύρετε τα είδη που έχουν φθαρεί και αναβαθμίστε το σερβίτσιο που έχετε από το πανεπιστήμιο. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία για να πάρετε ένα ολοκληρωμένο σετ από κατσαρόλες και τηγάνια, ένα σετ από επαγγελματικά μαχαίρια, ή ένα πολυτελές πάπλωμα για το κρεβάτι σας.

4. Σκεφτείτε από τώρα για όλο το χρόνο

Εάν δημιουργήσετε την λίστα γάμου σας τον Ιούνιο, πιθανότατα θα μπείτε στον πειρασμό να ζητήσετε έναν ανεμιστήρα ή ένα σετ ποτήρια μαργαρίτας, αλλά προσπαθήστε να σκεφτείτε τις ανάγκες σας κατά τη διάρκεια όλου του έτους όταν δημιουργείτε την online λίστα γάμου σας. Θα χρειαστείτε πιθανώς μία σουπιέρα κατά τον Οκτώβριο ή ένα κουβερλί για τα πιο κρύα βράδια του Δεκέμβρη; Σκεφτείτε μαζί και από τώρα αφορμές και event που συμβαίνουν όλη τη χρονιά, και προετοιμάστε τη λίστα γάμου σας καταλλήλως.

5. Όταν έχετε αμφιβολίες, εστιάστε στην κουζίνα

Αυτό που έχουμε δει είναι ότι οι καλεσμένοι προτιμούν να αγοράζουν δώρα για την κουζίνα και είδη σερβιρίσματος, οπότε όταν φτιάχνετε την online λίστα γάμου σας βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμα δώρα σε αυτές τις κατηγορίες. Πέρα από τα μεγαλύτερα, πιο προφανή δώρα όπως συσκευές, μαγειρικά σκεύη, σερβίτσια, είδη για το bar κτλ, θυμηθείτε να προσθέτετε και κάποια είδη καθημερινής χρήσης, όπως σανίδες κοπής, μαχαιροπίρουνα, εργαλεία μέτρησης, καφετιέρες, μπολ και διάφορα gadget κουζίνας που θα σας εμπνεύσουν να περάσετε χρόνο μαζί στην κουζίνα.

6. Προσθέστε περισσότερα από ό,τι νομίζετε ότι θα χρειαστείτε

Όσο περισσότερα δώρα προσθέτετε, τόσο περισσότερα δώρα θα λάβετε. Γι ‘αυτό μη διστάσετε να ζητήσετε τη μεγάλη τηλεόραση που θέλατε παντα ή ένα σετ αποσκευών. Θυμηθείτε ότι στο Cordella μπορείτε πάντα να αλλάξετε τα δώρα τις λίστας γάμου σας προτού καν τα στείλετε στο σπίτι σας. Άλλωστε, οι καλεσμένοι πάντα θέλουν μεγάλες λίστες γάμου, έτσι ώστε να υπάρχει πληθώρα επιλογών. Αν είστε διχασμένοι και δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ 2 σετ σαλάτας ή 2 ριχταριών για τον καναπέ, γιατί να μην προσθέσετε και τα δύο;

7. Εμπλουτίστε την online λίστα γάμου σας αρκετές φορές

Ορισμένα ζευγάρια μπορεί να δημιουργήσουν τη λίστα γάμου τους και μετά να μην την επισκεφτούν ποτέ ξανά. Αλλά και εσείς και οι καλεσμένοι σας θα είστε ευγνώμονες εάν  παρακολουθείτε πόσα δώρα έχετε ζητήσει και τι λαμβάνετε. Ορισμένα είδη ενδέχεται να μην είναι πια διαθέσιμα και θα θέλετε να τα αντικαταστήσετε, ώστε να μην χάσετε δώρα που πραγματικά θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να κοιτάξετε τη λίστα γάμου σας τρεις μήνες μετά και να αλλάξετε γνώμη για μερικές από τις αρχικές σας επιλογές. Αποφύγετε υπερβολική σκέψη, με το να παρακολουθείτε και να εμπλουτίζετε τη λίστα γάμου σας και στην πορεία.

8. Αυτή είναι η δική σας λίστα γάμου, γι’ αυτό ζητήστε ότι θέλετε ΕΣΕΙΣ

Οι γονείς σας μπορεί να πιστεύουν ότι κάποιες από τις επιλογές σας μπορεί να είναι ανόητες ή παράλογες, αλλά αν εσύ και ο/η σύντροφός σου αγαπάτε και ξέρετε ότι θα χρησιμοποιήσεις αυτά τα δώρα, η πρόταση μας είναι να επιμείνετε και τα προσθέσετε στη λίστα δώρων του γάμου σας.Οι ιδιαίτερες επιλογές σας είναι αυτές που κάνουν τη λίστα γάμου σας μοναδική. Κάντε ένα mix & match από «κλασσικά» δώρα και δώρα που θέλατε μία ζωή αλλά δεν είχε τύχει να αγοράσετε, και θα είναι όλοι χαρούμενοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *