Σχεδιάζοντας την ξεχωριστή σας ημέρα, αργά ή γρήγορα θα έρθετε αντιμέτωποι με το ερώτημα: “Πόσοι καλεσμένοι θα παρευρεθούν;”

Στην Cordella, αντλήσαμε στοιχεία από έρευνες καθώς και από τη δική μας εμπειρία. Σας παραθέτουμε λοιπόν, έναν σύντομο αλλά περιεκτικό οδηγό που θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε τα άτομα που θα πρέπει να αναμένετε στο event σας.

Τι λένε τα στατιστικά;

Συνήθως, η συμμετοχή στους γάμους μπορεί να ποικίλλει. Για τους καλεσμένους που μένουν στην ίδια πόλη που θα γίνει το event, έρευνες δείχνουν ότι το πιθανότερο είναι να παρευρεθεί περίπου το 85% των προσκεκλημένων. Από την άλλη για τους καλεσμένους εκτός πόλης, το ποσοστό πέφτει περίπου στο 55%. Αλλά να θυμάστε, αυτοί είναι απλώς μέσοι όροι. Ο πραγματικός αριθμός μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες, όπως η τοποθεσία του γάμου, η εποχή και το πόσο έγκαιρα θα στείλετε τις προσκλήσεις.

Time & Place

Ένας καλοκαιρινός γάμος σε ένα δημοφιλές location διακοπών μπορεί να έχει μεγαλύτερη προσέλευση, ενώ ένας χειμερινός σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία μπορεί να έχει μικρότερη. Η κατανόηση τέτοιων παραμέτρων, μπορεί θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε καλύτερα και να διαχειριστείτε αντίστοιχα και τις προσδοκίες σας.

Έγκαιρος προγραμματισμός

Για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη προσέλευση, στείλτε τις προσκλήσεις σας το συντομότερο. Αυτό δίνει στους καλεσμένους σας αρκετό χρόνο για να συντονίσουν το πρόγραμμά τους και να κανονίσουν το ταξίδι τους, αν αυτό χρειαστεί.

TIP: Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε στο προσκλητήριο το μοναδικό link της λίστας δώρων σας στην Cordella, ώστε οι καλεσμένοι σας να συνεισφέρουν σε όλα αυτά που ονειρεύεστε!

Plan for the Unexpected

Μερικές φορές, όσο καλά κι αν έχετε προγραμματίσει τα πάντα, η ζωή είναι απρόβλεπτη! Υπολογίστε απουσίες της τελευταίας στιγμής ή την εμφάνιση καλεσμένων που δεν είχαν απαντήσει έγκαιρα στην πρόσκληση σας. Αυτός ο προγραμματισμός θα σας γλιτώσει από το άγχος του απροσδόκητου.

Τέλος, θυμηθείτε, είναι η μέρα σας! Είτε πρόκειται για 50 είτε για 500 καλεσμένους, αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι ότι όσοι παρευρίσκονται είναι εκεί για να γιορτάσουν μαζί σας. Γι’ αυτό enjoy & have fun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *