Σε έναν κόσμο γεμάτο αφθονία πραγμάτων, υπάρχει μια αυξανόμενη επιθυμία για ουσιαστικό αντίκτυπο. Από γάμους και βαπτίσεις, είτε ως διοργανωτές, είτε ως καλεσμένοι, αναζητάμε να λάβουμε ή να προσφέρουμε δώρα μακριά από το συνηθισμένο, το τετριμμένο και το προσωρινό. Πώς θα σας φαινόταν ένας τρόπος εορτασμού ικανός να μεταμορφώσει ζωές αλλά και τον κόσμο. Πώς; Επιλέγοντας κοινωφελή δώρα που προσθέτουν βάθος και νόημα στις γιορτές μας.

Η Δύναμη ενός δώρου

Η σκόπιμη δωρεά είναι κάτι περισσότερο από μια ευγενική χειρονομία- είναι μια βαθιά δήλωση των αξιών και των προτεραιοτήτων μας. Είναι μια δέσμευση να χρησιμοποιούμε τις γιορτές μας ως δύναμη για το καλό. Με κάθε δώρο στήριξης που επιλέγουμε, δεν γιορτάζουμε μόνο μια περίσταση, αλλά επιδιώκουμε μια θετική αλλαγή που αγγίζει ζωές πολύ πέρα από τη δική μας. Για παράδειγμα πώς θα σας φαινόταν η συμβολική υιοθεσία μιας μικρής κουκουβάγιας ή χελώνας; Στεκόμενοι έτσι στο πλευρό της ANIMA, στην προσπάθεια της για την προστασία των άγριων ζώων.


Προσωπική σύνδεση με έναν καλό σκοπό

Η επιλογή στήριξης ενός φιλανθρωπικού οργανισμού ή ενός δώρου για τη συγκέντρωση χρημάτων προσθέτει μια προσωπική πινελιά στην πράξη της προσφοράς. Αφού άλλωστε σηματοδοτεί μια σύνδεση με έναν σκοπό ή έναν οργανισμό που έχει βαθιά απήχηση σε εμάς. Ίσως είναι ένας σκοπός για τον οποίο είμαστε παθιασμένοι, ή ένας οργανισμός που κάνει μια απτή διαφορά. Επιλέγοντας δώρα που υποστηρίζουν τέτοιους σκοπούς, μοιραζόμαστε ένα κομμάτι του εαυτού μας με τον παραλήπτη, δημιουργούμε κοινές ευχές και τις πραγματοποιούμε. Είναι τρομερή η δύναμη που έχει μια ευχή, ακόμα μεγαλύτερη δύναμη έχει το να είστε αυτοί που φροντίζουν να την πραγματοποιήσουν.  Στο “Make a Wish”,  χιλιάδες ευχές παιδιών περιμένουν να τις πραγματοποιήσετε.


Κοινές στιγμές με αντίκτυπο

Μια από τις πιο αξιοσημείωτες πτυχές της προσφοράς μέσω δώρων είναι ότι μας επιτρέπει να δημιουργούμε στιγμές με τους αγαπημένους μας. Αντί να ανταλλάσσουμε αποκλειστικά και μόνο υλικά αντικείμενα, μπορούμε ταυτόχρονα να ανταλλάσσουμε ιστορίες, εμπειρίες και τη χαρά του να κάνουμε μαζί τη διαφορά. Να φροντίζουμε δηλαδή στην δημιουργία μιας αίσθησης ενότητας και σκοπού στις γιορτές μας, προωθώντας μια βαθύτερη σύνδεση μεταξύ των εμπλεκομένων. Η ανάγκη, ας πούμε να ζούμε και να μοιραζόμαστε έναν βιώσιμο πλανήτη, έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τη δράση και την ανάγκη στήριξης της Greenpeace.

Η προσφορά συνεχίζεται και μετά τη γιορτή!

Μια δωρεά δεν τελειώνει μετά τη λήξη της εκάστοτε γιορτής- αφήνει μια διαρκή κληρονομιά. Τα δώρα αυτά συνεχίζουν να ωφελούν τον επιλεγμένο σκοπό για πολύ καιρό μετά το πέρας της περίστασης. Γίνονται μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας για τη δημιουργία θετικών αλλαγών. Είναι ένα δώρο που συνεχίζει να δίνει, υπενθυμίζοντας σε εμάς την κοινή μας δέσμευση να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

Πώς να επιλέξετε τέτοια δώρα :

Υποστηρίξτε έναν καλό σκοπό: Επιλέξτε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα ή έναν οργανισμό στου οποίου το όραμα πιστεύετε. Και προσθέστε την αντίστοιχη Δωροκάρτα Στήριξης στη λίστα δώρων σας στην Cordella.


Δώρα φιλικά προς το περιβάλλον: Επιλέξτε δώρα που είναι ηθικά κατασκευασμένα ή φιλικά προς το περιβάλλον, υποστηρίζοντας κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς. H Cordella, διαθέτει αμέτρητα τέτοια δώρα στη Συλλογή “Eco-nscious”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *