Πολλά ζευγάρια επιλέγουν να παντρευτούν φθινόπωρο, ωστόσο αυτό πολλές φορές δυσκολεύει την οργάνωση ενός μεγάλου σε διάρκεια ταξιδιού του μέλιτος. Ταυτόχρονα, υπάρχουν εξίσου πολλά ήδη παντρεμένα ζευγάρια που επιθυμούν να αναβιώσουν όμορφες στιγμές, γιορτάζοντας την επέτειό τους.

Και στις δύο περιπτώσεις, η Ελλάδα διαθέτει αμέτρητους προορισμούς που προσφέρονται για εκδρομές μικρές σε διάρκεια, ικανές όμως για τη δημιουργία πολύτιμων και αξέχαστων στιγμών.

Σε αυτό το post επιλέξαμε μερικούς από αυτούς τους προορισμούς και σας δίνουμε ιδέες για το ιδανικό mini-moon!

ΠΑΥΛΙΑΝΗ

Το ορεινό χωριό της Παύλιανης απέχει από την Αθήνα αλλά και από την Θεσσαλονίκη 2,5 ώρες. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.040 μέτρων στις πλαγιές της Οίτης. Τα υπέροχα ορεινά τοπία, δημιουργούν μια αίσθηση χαλάρωσης, ηρεμίας και γαλήνης και είναι συνώνυμα με την εικόνα που φτιάχνει κανείς στο κεφάλι του όταν σκέφτεται φθινόπωρο.

Το πάρκο της Παύλιανης είναι ένα ιδιαίτερο πάρκο μοναδικής ομορφιάς, το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε κατά την επίσκεψη σας. Ένα μαγικό μέρος, φτιαγμένο για μικρούς και μεγάλους. Το πάρκο φτιάχτηκε από τους κατοίκους της περιοχής, και είναι γεμάτο ιδιότυπες κατασκευές ζωγραφισμένες στο χέρι.

Ταυτόχρονα, τόσο μέσα στο χωριό όσο και στις γύρω περιοχές, υπάρχουν αρκετές πεζοπορικές διαδρομές με κρυμμένους θησαυρούς. Εμείς, σας συστήνουμε, μια από τις κεντρικές διαδρομές που συστήνουν και οι κάτοικοι. Πρόκειται για μια διαδρομή 50′, η οποία στο τέλος θα σας αποζημιώσει, αφού φτάνοντας θα έχετε την ευκαιρία να καθίσετε στο “Σιδηρούν Θρόνο” από την σειρά “Game of Thrones”.

Η συγκεκριμένη εκδρομή συνδυάζεται τέλεια, με ένα Private Trip για δύο στους θεϊκούς Δελφούς & Μετέωρα από τους ATHENS INSIDERS.

ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

Η Στεμνίτσα Αρκαδίας, είναι ένας ακόμα γραφικός, ορεινός προορισμός και αυτός 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα. Βρίσκεται σε σημείο-“κλειδί” μιας και είναι στην καρδιά της Πελοποννήσου, συνεπώς έχετε την δυνατότητα για εξορμήσεις σε πολλά χωριά και πόλεις. Θα μαγευτείτε από τις εικόνες που θα δείτε στο φαράγγι του Λούσιου, και τους περιπάτους που μπορείτε να κάνετε εκεί.

Στο χωριό της Στεμνίτσας, αξίζει να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και την Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα δημιουργίας κοσμημάτων, αλλά και να θαυμάσετε πρωτότυπες δημιουργίες από τους μαθητές της σχολής.

Σας προτείνουμε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στην Στεμνίτσα με μια χαλαρωτική επίσκεψη στο Euphoria Retreat! Ζητήστε από τους καλεσμένους σας μια Δωροκάρτα 500€ για το Euphoria Retreat, για να εμπλουτίσετε το δικό σας φθινοπωρινό mini-moon!

ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Παρά τον τουρισμό που έχει ανοδική πορεία στο συγκεκριμένο χωριό, η Ζαρούχλα διατηρεί την ταυτότητά της αυθεντική. Πρόκειται για έναν ακόμα προορισμό μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα.

Προσβάσιμες από την Ζαρούχλα είναι δύο πασίγνωστες και viral λίμνες: η λίμνη Δόξα και η λίμνη Τσιβλού. Ενώ εξίσου προσβάσιμα είναι και τα βουνά του Χελμού.

Η Ζαρούχλα επίσης, φημίζεται για το εξαίσιο φαγητό της, και οι λάτρεις του κρέατος συστήνουν τις ταβέρνες “Γιάννης” και “Μαχαίρας”.

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας που θέλουν μια εκδρομή γεμάτη χαλάρωση και καλλωπισμό, τότε τα Λουτρά Πόζαρ είναι η λύση! Μόλις 1,5 ώρα μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα Λουτρά Πόζαρ είναι η επιτομή της σύνδεσης με τη φύση.Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στην Επαρχία Αλμωπίας, 13χμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν, λίγα χλμ. από τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοποτάμου που διασχίζει την περιοχή. Θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών. Συνδυάστε την εμπειρία ενός ιαματικού λουτρού με την απαλή αίσθηση του The Perfect Match Gift Box με 2 Πετσέτες από Sun of A Beach. Θα μπορέσετε ακόμα να θαυμάσετε το φαράγγι των λουτρών-ιδανικό για ορειβασία- και το σπηλαιολογικό πάρκο. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τα τοπικά προϊόντα.


Feeling inspired? Θυμηθείτε ότι μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα δώρων σας μία Δωροκάρτα 2500€ για ταξίδι για δύο στην Ελλάδα, ή αντίστοιχα μία Δωροκάρτα 1000€, για να πραγματοποιήσετε το ιδανικό σας mini-moon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *