Ίσως το μεγαλύτερο δίλημμα όλων στην οργάνωση ενός γάμου, είναι πως να πούμε όχι σε ανθρώπους που δε θέλουμε να καλέσουμε ή και σε όσους/όσες αυτό-καλέστηκαν πάνω στη συζήτηση. Μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση αλλά το να λέμε όχι είναι totally ok για τη λίστα των καλεσμένων. Και για εσάς που δεν το ‘χετε με τις δικαιολογίες, σημειώστε τις παρακάτω που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους!

1. «Συγγνώμη, αλλά δεν το αντέχει το budget» μας

Αυτό το budget σώζει ζωές. Εκτός του ότι είναι μία μεγάλη αλήθεια, είναι και μία πολύ πειστική δικαιολογία. Μπορείτε να αποφύγετε άνετα τον/την ανεπιθύμητο/η guest και να συνεχίσετε τη ζωή σας χωρίς να νιώθετε τύψεις!

2. «Ο γάμος μας θα είναι πολύ μικρός»

Ε ξέρεις μωρέ τώρα, οικογένεια και λίγοι καλοί φίλοι. Θέλουμε κάτι μικρό και λιτό – όχι υπερβολές. Μετρημένοι στα δάχτυλα θα είναι οι καλεσμένοι!

3. Μη συζητάτε για τη λίστα των καλεσμένων

Ή ακόμα καλύτερα μην την αναφέρετε καν μπροστά σε κάποιον/α που δε θέλετε να καλέσετε, αλλιώς θα είναι σαν να προκαλείτε την τύχη σας. Μιλήστε για τη δουλειά, το σπίτι, τον καιρό. Γάμο; Ποιο γάμο;

4. Είναι απλά κάποιος/α γνωστός/η

Έχετε να τα πείτε χρόνια, ήσασταν συμμαθητές στο δημοτικό ή είναι ο φίλος ενός φίλου του φίλου σας; Οι καταστάσεις μιλάνε από μόνες τους.

5. Και για τους τολμηρούς/ες

Απλά πείτε το – You are not invited. Υπάρχουν και οι χαρακτήρες που δε μασάνε καθόλου τα λόγια τους (τους ζηλεύουμε λίγο).

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι η λίστα των καλεσμένων είναι πολύ συγκεκριμένη για τους περισσότερους γάμους οπότε είτε το πείτε ευθέως, είτε το “ομορφύνετε” και λίγο, θυμηθείτε ότι at the end of the day αυτή η μέρα είναι μονάχα δική σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *