Αυτό που κάνει κάθε γάμο ξεχωριστό είναι η φιλοσοφία και η άποψη του κάθε ζευγαριού. Πλέον, η μετάβαση στη βιωσιμότητα είναι σημαντική αξία και γι’ αυτό όλο και περισσότερα ζευγάρια αναζητούν εύκολους τρόπους για έναν όμορφο γάμο, φιλικό προς το περιβάλλον, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσουν από το αισθητικό αποτέλεσμα του μυστηρίου και της δεξίωσης!

1. Δε χρειάζεται να τα αγοράσετε όλα

Ένα εύκολο ξεκίνημα είναι η ενοικίαση στολισμού και ειδών διακόσμησης και σερβιρίσματος. Αντί για χαρτοπετσέτες μιας χρήσης, μπορείτε να επιλέξετε όμορφες πετσέτες φαγητού. Οτιδήποτε χρειαστείτε για το γαμήλιο τραπέζι σας μπορείτε να το νοικιάσετε είτε από την αγαπημένη σας εταιρεία catering είτε από εξειδικευμένα καταστήματα. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγετε τα είδη μιας χρήσης και την αγορά περιττών προϊόντων.

2. Tο νυφικό

Η επιλογή νυφικού είναι σημαντική απόφαση για κάθε γυναίκα! Για το γάμο σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα νυφικό με οργανικά υφάσματα, φυσικά βαμμένα και επεξεργασμένα. Websites όπως το Pronovias.gr είναι μια καλή αρχή για να ρίξετε μία ματιά σε eco-friendly δημιουργίες!

3. Tο φαγητό

Το φαγητό που δε θα καταναλωθεί μπορείτε να το πάρετε μαζί σας (εσείς και οι καλεσμένοι σας). Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μπορείτε να το προσφέρετε σε οργανώσεις που το χρειάζονται όπως για παράδειγμα το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”. Έτσι, θα αποφύγετε τη σπατάλη φαγητού και θα βοηθήσετε ανθρώπους που το χρειάζονται.

4. Τα προσκλητήρια

Τα προσκλητήρια γάμου έχουν μεγάλη σημασία επειδή εκεί ενημερώνετε για όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το γάμο σας και σας δίνουν την ευκαιρία να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Επιλέξτε άφοβα ανακυκλωμένο χαρτί που δε διαφέρει σχεδόν σε τίποτα από το χαρτί που έχει δημιουργηθεί από καινούργια ίνα.

5. Η λίστα γάμου

Το καλύτερο για το τέλος… η λίστα του γάμου. Μια όμορφη διαδικασία που θα σας κάνει να νιώσετε σα μικρά παιδιά. Προσθέστε σε αυτή διάφορες επιλογές δώρων, κάποιες (ή και όλες) φιλικές προς το περιβάλλον. Η Άσπρη Πετσέτα Ecology Aegean του KIMISOO, το Σετ 4 Πιάτων Bamboo Doodles – POKETO της WAT OBJECT όπως και το Ηλεκτρικό Scooter Micro – Condor Ι της MICROSCOOTERS, είναι κατάλληλες eco-ncious επιλογές για εσάς και τους καλεσμένους σας.

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί ακόμα τρόποι και ιδέες που μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας eco-friendly γάμο και να ελέγξετε το οικολογικό σας αποτύπωμα. Το σίγουρο είναι πως ό,τι κι αν αποφασίσετε να επιλέξετε για την ημέρα του γάμου σας, σίγουρα θα είναι ονειρική!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *