Είναι γεγονός πως χρόνο με το χρόνο οι τάσεις για τις λίστες γάμου αλλάζουν και ανανεώνονται. Καθώς βγαίνουμε από την πανδημία, η ίδια η ημέρα του γάμου δεν είναι η μόνη πτυχή του που έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Έχοντας όλοι μας αλλάξει οπτική και προτεραιότητες, οι πιο πρόσφατες τάσεις στις λίστες γάμου αφορούν δώρα που μπορούν να  ενισχύσουν πραγματικά τη ζωή των νεόνυμφων ζευγαριών.

Και πιθανώς το μεγαλύτερο trend στις λίστες γάμου για το 2022 θα είναι η χρήση all-in-one, online εργαλείων γύρω από το γάμο και την οργάνωση του. Όπως είναι λογικό άλλωστε, τα ζευγάρια πλέον αναζητούν απλούς και εύκολους τρόπους για να δημιουργήσουν, να διαχειριστούν και να μοιραστούν το γάμο τους, και λύσεις όπως η Cordella επιτρέπουν στα ζευγάρια να προσθέτουν δώρα από διαφορετικά καταστήματα και brands σε μία και μοναδική λίστα.

Γι’ αυτό, ετοιμάσαμε έναν οδηγό με τις αναμενόμενες τάσεις των δώρων γάμου για το 2022!

1. Δώρα ταξιδιού

Αφού πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του 2020 και 2021 στο σπίτι λόγω της πανδημίας, τα ζευγάρια αναζητούν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο. Έτσι, το 2022 θα φέρει αύξηση σε δώρα που σχετίζονται με ταξίδια, από μοναδικές εμπειρίες έως κομψά αξεσουάρ αποσκευών που κάνουν κάθε ταξίδι cool & fun.

2. Ποιοτικά είδη σπιτιού

Ενώ τα ταξίδια θα είναι κορυφαία επιλογή ως δώρο γάμου για τους μελλόνυμφους, υπάρχει επίσης ένα νέο focus στα ποιοτικά είδη οικιακής χρήσης. Ακόμη και όταν τα μη παραδοσιακά δώρα αυξάνονται σε δημοτικότητα (όπως οι Κουμπαράδες χρημάτων και οι εμπειρίες), τα ζευγάρια θα θελήσουν να αναβαθμίσουν και το σπιτικό τους με μοναδική διακόσμηση, ακριβότερες συσκευές μαγειρέματος ή ιδιαίτερα σερβίτσια.

3. Outdoor εμπειρίες & εξοπλισμός

Έχοντας ξοδέψει τόσο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους τα τελευταία δύο χρόνια, τα ζευγάρια θα επιλέξουν αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν μαζί σε εξωτερικούς χώρους ως δώρα γάμου. Τα μελλόνυμφα ζευγάρια όχι μόνο θα επιλέξουν να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί σε εξωτερικούς χώρους, αλλά θα φροντίσουν να ανανεώσουν και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού τους, με είδη όπως αιώρες, έπιπλα κήπου, ψησταριές και άλλα!

 4. Εξατομικευμένα χρηματικά δώρα

Το να ζητήσει ένα μελλόνυμφο ζευγάρι χρηματικά δώρα, δεν είναι νέο φαινόμενο. Ενώ τα ζευγάρια θα συνεχίσουν να ζητούν χρηματικά δώρα, κυρίως για το ταξίδι του μέλιτος, θα ζητήσουν χρήματα και για άλλα μελλοντικά τους πλάνα. Όσον αφορά τα χρηματικά δώρα λοιπόν, δεν θα υπάρχουν πλέον κανόνες: όσοι θέλουν να αγοράσουν ένα νέο σπίτι μπορεί να δημιουργήσουν έναν Κουμπαρά χρημάτων για την προκαταβολή, ενώ π.χ. επίδοξοι γονείς κατοικίδιων ζώων μπορούν να ζητήσουν χρήματα για να καλύψουν κάποιες fun ή απαραίτητες ανάγκες για το κατοικίδιο τους.

5. Μη «αναμενόμενα» δώρα

Η μορφή των γάμων αλλάζει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Και αυτή η τάση θα έχει πολλαπλές επιρροές στους γάμους των μοντέρνων ζευγαριών, από τα πάρτυ του γάμου, μέχρι και τα δώρα. Αυτό που σίγουρα θα δούμε στις λίστες γάμου των ζευγαριών τα επόμενα χρόνια είναι με «παραδοσιακά» δώρα, όπως πχ ηλεκτρικά scooter, δώρα για κατοικίδια ή είδη που αφορούν τα ιδιαίτερα χόμπι του ζευγαριού. Αυτά πιστεύουμε ότι θα είναι και οι πιο δημοφιλείς επιλογές για τους καλεσμένους που θέλουν να κάνουν τη διαφορά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *