Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ταξίδια του μέλιτος μπορεί να γίνουν πολύ ακριβά. Είτε πληρώνετε μόνοι σας για το ταξίδι, είτε έχετε δημιουργήσει ένα Κουμπαρά χρημάτων για τη διαμονή του γαμήλιου ταξιδιού σας, ώστε οι φίλοι και η οικογένειά σας να μπορούν να συνεισφέρουν, πάντα έχει νόημα η μείωση του κόστους ενός ταξιδιού. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να εξοικονομήσετε χρήματα, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσετε τα μεγάλα πράγματα.

  • Κάντε κράτηση νωρίς

Αφού αρραβωνιαστείτε, η προτεραιότητά σας είναι να βρείτε έναν χώρο δεξιώσεων, να επιλέξετε μια ημερομηνία και να ζητήσετε από τους φίλους σας να είναι στο γαμήλιο πάρτι σας. Κατά τη διάρκεια αυτών των αρχικών σταδίων, είναι ευκαιρία να κάνετε κάποιες πρώτες σκέψεις και για το ταξίδι του μέλιτος και να κάνετε τις κρατήσεις σας νωρίς. Όσο πιο γρήγορα κάνετε κράτηση για το ταξίδι, τόσο οικονομικότερο θα καταλήξει να είναι. Οι πτήσεις θα είναι πιο φθηνές, τα οικονομικά δωμάτια δεν θα έχουν εξαντληθεί και μπορεί να βρείτε ακόμη και εκπτώσεις έγκαιρης κράτησης.

  • Ταξιδέψτε «εκτός σεζόν»

Δεν είναι μυστικό ότι εάν ταξιδεύετε σε ένα μέρος κατά τη διάρκεια της χαμηλής σεζόν, το ταξίδι σας θα είναι φθηνότερο. Αν και δεν θέλετε να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη κατά την περίοδο των μουσώνων ή μια παραλία της Φλόριντα τον χειμώνα, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα μετακινώντας το ταξίδι σας λίγες εβδομάδες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πριν ή μετά την υψηλή σεζόν. Οι πτήσεις και τα ξενοδοχεία θα είναι λιγότερο ακριβά, και ένα επιπλέον μπόνους είναι ότι θα υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες και περισσότερη ηρεμία. Αποφύγετε τα σαββατοκύριακα των διακοπών και να είστε ευέλικτοι με την ημέρα της εβδομάδας που θα αποφασίσετε να πετάξετε!

  • Αναζητήστε «all inclusive» προσφορές

Τα δωμάτια του ξενοδοχείου και το κόστος πτήσης δεν είναι τα μόνα πράγματα που κοστίζουν στο ταξίδι του μέλιτος. Σκεφτείτε ημέρες σπα, ρομαντικά δείπνα, μπουκάλια σαμπάνιας και διασκεδαστικές περιπέτειες στη ζούγκλα ή θαλάσσιο σκι στον ωκεανό. Κάντε την έρευνά σας και βρείτε έναν εξαιρετικό προορισμό όπου περιλαμβάνονται όλα. Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά θα ξέρετε τι πληρώνετε εκ των προτέρων και δεν θα ανησυχείτε για επιπλέον έξοδα ενώ απολαμβάνετε τον ήλιο.

  • Επιλέξτε προορισμούς όπου τα χρήματά σας έχουν μεγαλύτερη αξία

Το κόστος ζωής ισχύει και στις διακοπές. Ακόμα κι αν βρείτε φτηνές πτήσεις, το κόστος φαγητού, ποτού και διασκέδασης θα αυξήσει το συνολικό κόστος σας του ταξιδιού σας. Ορίστε το budget σας και διαλέξτε ένα μέρος όπου κερδίζετε περισσότερα χρήματα. Προορισμοί όπως το Μεξικό, η Νικαράγουα και το Μπαλί μπορεί στην πραγματικότητα να σας κοστίσουν λιγότερο από ένα ταξίδι στο Παρίσι ή τη Βαρκελώνη.

  • Ταξιδέψτε στην Ελλάδα

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στην άκρη του κόσμου για να βρείτε μια όμορφη παραλία και ένα ρομαντικό ξενοδοχείο. Χαλαρωτικές, μαγικές αποδράσεις είναι πολύ πιο κοντά από ό, τι νομίζετε αν ξέρετε πού να κοιτάξετε. Σκεφτείτε το ταξίδι του μέλιτος σας στα Ελληνικά νησιά, στην Πελοπόννησο, το Πήλιο, τη Χαλκιδική ή όποιο άλλο μέρος της Ελλάδας ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε!

  • Ενημερώστε τους πάντες για το ταξίδι του μέλιτος σας

Θα εκπλαγείτε από το πόσα άτομα θέλουν να βοηθήσουν να γίνει το γαμήλιο ταξίδι σας το πιο ξεχωριστό ταξίδι της ζωής σας. Πείτε στο ξενοδοχείο σας ότι είστε νεόνυμφοι και μπορεί να σας δώσουν δωρεάν ποτά, ένα καλύτερο τραπέζι για δείπνο ή ακόμα και μια αναβάθμιση δωματίου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *